Kolacja 20:00
Przystawki bufet:
Sałatka z selera naciowego i zielonego jabłka z sosem
Pieczone żeberka w miodzie, anyżu, cynamonie i sosie sojowym podane w gruszce
Sałatka z suszonego tofu z świeżym ogórkiem i olejem sezamowym
Pikantna wieprzowina z orzeszkami ziemnymi i chilli
Sałatka z wodorostów z chilli i słodkim sosem stryaki
Młode grzyby Mun z kolendrą i ostrą papryką
Złote krewetki z ziemniaczanym chrustem
Pierścienie kalmarów w chrupiącym cieście sezamowym
Śledź w tempurze z solą morską i chińskim pieprzem
Dania gorące:
Kurczak z orzechami nerkowca i chilli
Paski schabu z pedami młodego czosnku
Krewetki z płatkami czosnku i imbiru
Bakłażan zapiekany w sosie sojowym z szczypiorkiem
Warzywa z woka w łagodnym sosie sezamowym
Polędwica wołowa z papryka w sosie z czarnego pieprzu
Domowe tofu z chilli i zielonym porem
Dodatki :
-Ryż jasminowy
-Tradycyjny makaron udon smażony z kiełkami fasoli i groszkiem cukrowym
Desery:
Patery owoców
Czekoladow brownie z orzechami i migdałami
Mus z mango i maracui z kokosowym biszkoptem
Domowe ciasteczka sezamowe
22:30
Kaczka po pekińsku - tradycyjnie serwowana dla gości przez Szefa Kuchni – Xiang Shiyong
24:00
Powitanie Nowego Roku kieliszkiem Champagne Veuve Cliqout Brut
1:00
Wybór najlepszych pierożków Dim Sum gotowanych na parze
- Kryształowe z kasztanem wodnym i krewetkami
- Wegetariańskie w cieście ryżowym z warzywami
Bułeczki z mięsem i imbirem
Smażone pierożki z soczystą wołowiną
Koszyczki z chrupiącą tempurą
Krążki cebulowe, bataty, ostre papryczki, cukinia podana z sosem chilli i kolendrą
Zupa pikantno-kwaśna z bambusem, grzybami i tofu
Napoje:
- Woda
- Kawa
- Soki owocowe
Alkohol no limit:
Wina
Białe wino - Mar de Lisboa Binco - Portugalia
Czerwone wino – Mar de Lisboa Tinto - Portugalia
Prosecco
Ferrina Brut
Koktajle
85 'K – Chopin vodka, zielona herbata, meditarian tonic
Diplomat – Gin, tonic, sok grejfrutowy kolendra
Cena pakietu od pary: 790 zł