MENU:
Danie serwowane- Przystawka
Tatar z tuńczyka z kaparami i anchois z oliwą truflową
Bufety zimne
Mini tartinki (z pumpernikla z wędzonym łososiem i dipem z miodu i musztardy oraz z tostu pszennego z grillowana papryką i anchois)
Koreczki z mozzarelli ovoletti, pomidorów cherry i świeżej bazylii
Carpaccio wołowe z rukolą i parmezanem
Plastry cielęciny w sosie z tuńczyka i anchois z kaparami
Kaskada z szynki parmeńskiej z melonem
Plastry mozzarelli z kiwi z oliwa z oliwek i glassą balsamiczną
Sałatka z rukoli, radicchio, ogórka, melona i mozzarelli
Sałatka z ośmiornicy z ziemniakami, selerem naciowym i czosnkiem
Sałatka z tuńczyka, czerwonej fasoli i cebuli
Sałatka z fasolki szparagowej z grillowaną piersią kurczaka
Sałatka z pomarańczy z krewetkami i rukolą z vinegrette jabłkowym
Grillowane warzywa z oliwą z oliwek i czosnkiem
Bufetciepły
Zupy:
Aromatyczna minestrone
Włoski krem z pomidorów z pesto i mascarpone, podany z pieczoną grzanką
Dania gorące:
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Łosoś pieczony w soli morskiej
Lasagna ze szparagami pod beszamelem
Mini naleśniki z frutti di mare i w sosie śmietanowo-pomidorowym
Rigatoni z oliwkami, kaparami i anchois w sosie pomidorowym
Tagliatelle w sosie śmietanowym z szynką gotowaną i pieczarkami
Kotleciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią na białym winie
Kotleciki indycze w sosie pomidorowo – serowym ( gorgonzola + mozzarella )
Pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z oregano
Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym
Dodatki:
Zapiekane ptysie ziemniaczane
Ziemniaki z pieca z rozmarynem
Szpinak baby z masłem i parmezanem
Brokuły z czosnkiem na oliwie z oliwek
Kalafior w cieście piwnym
Koper włoski zapiekany pod beszamelem z parmezanem
Stacja live cooking:
Owoce morza:
Krewetki na białym winie z peperoncino
Małże w sosie pomidorowym z peperoncino
Łosoś pieczony w soli morskiej
Wędliny i sery włoskie:
Połmiski włoskich wędlin ( mortadela, salami Milano, salami Spianata, szynka parmeńska, breasaola)
Półmiski włoskich serów (parmiggiano reggiano, pecorino, provolone )
Pasty:
Carbonara
Bolognese
Pottamesci
Arrabbiata
Aglio, olio e pepperoncino
Bufet deserowy:
Mini Tiramisu
Mini Panna Cotta ze świeżymi owocami lasu
Panettone z kremem z mascarpone i rumu
Semifredo z musem malinowym
Ciasto czekoladowe z serem ricotta
Owoce filetowane
Włoskie rurki z serem ricotta i skórą kandyzowaną
Napoje gorące:
Wybór herbat,
Kawa z ekspresu
BAR:
Wina włoskie bez limitu
Wódka czysta bez limitu
Napoje gazowane i niegazowane ( Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana i niegazowana z miętą i cytryną) bez limitu
Dodatkowo do dyspozycji gości karta z wybranymi płatnymi alkoholami.